زیاده خواهی؛ محرک اصلی تن فروشی ها

ساخت وبلاگ

دکتر علی نوری: رفع نیازهای نامتعارف مردان با روی آوردن به زنان روسپی؛

زیاده خواهی؛ محرک اصلی تن فروشی ها

دکتر علی نوری جامعه شناس در گفتگو با صدای اصلاحات با اشاره به مقوله روسپی گری یا همان تن فروشی و شیوع این پدیده در ایران گفت:” تن فروشی که نوعی کالایی شدن بدن است به عنوان امری زنانه مطرح بود که امروزه به دایره مردان هم تسری یافته و سبب رواج خانه های مجردی […]

دکتر علی نوری جامعه شناس در گفتگو با صدای اصلاحات با اشاره به مقوله روسپی گری یا همان تن فروشی و شیوع این پدیده در ایران گفت:” تن فروشی که نوعی کالایی شدن بدن است به عنوان امری زنانه مطرح بود که امروزه به دایره مردان هم تسری یافته و سبب رواج خانه های مجردی شده است.” نوری در ادامه با تحلیل عوامل تشدید کننده این مقوله، راهکارهایی در جهت جلوگیری از افزایش آمار این آسیب اجتماعی ارائه داد که چکیده این گفتگو در ذیل آمده است:

*تن فروشی و کالایی شدن بدن

تن فروشی را می توان به نوعی کالایی شدن بدن نامید که طی این فرآیند، فردی که به این اقدام روی می آورد با ارائه خدمات جنسی در قبال دریافت پول، به انجام فعالیتی می پردازد که در کنار کسب درآمد، نوعی لذت دائم را هم برای خود رقم می زند. نام بردن از مقوله ای مانند تن فروشی با عباراتی چون کارگر جنسی و از این قبیل عناوین نوپدید، آن هم در دنیای کنونی که نظام سرمایه داری در آن حاکم است نوعی فریب محسوب می شود که با بیان این نام های شیک و زیبا، در صدد توجیه این مقوله بر می آیند. تن فروشی امری زنانه است که امروزه تا حدی به دایره مردان نیز سرایت پیدا کرده و به دلیل تابو بودن این امر و مقبوح پنداری آن، تحقیقات قابل توجهی پیرامون آن انجام نشده است. تقاضا و میزان این شاخص، یکی از عوامل مهمی است که می تواند در این مسئله نقش موثری ایفا کند. لذا می باید همانند برخی کشورها چون سوئد، تقاضا کنترل شود و مردان متقاضی را در این امر به عنوان تقصیرداران اصلی شیوع این آسیب اجتماعی به شمار آورد. غالبا زنان جهت کسب درآمد به این عمل سوق پیدا می کنند و در صورتی که آلوده این امر شوند، با توجه به درآمد بالایی که دارد به عنوان نوعی شغل در آن ماندگار شده و شاید امکان ترک این عمل برایشان به آسانی میسر نباشد. اشکالاتی که در ساختار جامعه وجود دارد نیز می تواند باعث افزایش آمار روسپی گری گردد. گفتنی است که تغییرات انجام گرفته در سطح توقعات و تحولاتی که در سبک زندگی در جامعه رخ داده مسبب آن شده که افراد به خاطر برطرف کردن نیازهای متنوع خود از این راه بهره برده و به نوعی به آسان ترین امکان در دسترس خود متوسل شوند.

صیغه و کاهش آمار روسپی گری

بالا بودن آمار ازدواج در ایران نسبت به برخی کشورها و نیز وجود قراردادی تحت عنوان صیغه باعث کاهش آمار روسپی گری شده و وضعیت وخیم اقتصادی هم به شدت گرفتن آمار تن فروشی در جامعه کمک کرده است. به دیگر سخن وجوه اقتصادی همچون فقر، بیکاری و بالا رفتن هزینه های زندگی در تشدید این مقوله موثر است و رابطه مستقیمی بین این مسائل با تن فروشی وجود دارد. همین طور بالا رفتن سن ازدواج نیز در افزایش تن فروشی تاثیرگذار است؛ زیرا فرد از زمان بالغ شدن و تکامل فرآیند جنسی خود تا دورانی که بتواند ازدواج کند، باید نیاز جنسی خود را به طریقی برطرف نماید. این موضوع سبب رواج خانه های مجردی و گرایش به برقراری روابط جنسی با شرکای جنسی متعدد و عدم تعهد افراد در حفظ رابطه دائم خود شده است. طلاق، شهرنشینی و گمنامی که در کلانشهرها سبب گردیده فرد خود را از نظارت غیر رسمی جامعه در امان بداند، در کنار افزایش سطح توقعات و به بیان دیگر زیاده خواهی، می تواند از محرک های اصلی تن فروشی باشد. از دیدگاه فرهنگی نیز باید از تغییرات فرهنگی و تبدیل شدن ارزش های معنوی به خواسته های مادی در راستای لذت جویی بیشتر نام برد.

خودنمایی افراد از طریق اندام خود

در ایران به دلیل عدم آموزش مسائل جنسی، این بستر مهیا می شود که مرد شاید به دلیل همان عدم آموزش ها در نوجوانی و نیز تماشای فیلم های پورن یا به اصطلاح، هرزه نگاری و رد تقاضاهای نامتعارفی که در نتیجه بهره گیری از این فیلم های مستهجن از همسر خود دارد، تصمیم می گیرد که این انتظارات را با روی آوردن به زنان روسپی برطرف کند. همچنین گسترش فضای مجازی در جامعه و تسهیل در برقراری روابط، آمار تن فروشی را بالا برده است. به بیان دیگر ممکن است فردی علاقه ای وافر و بی پایان به برقراری روابط جنسی متعدد داشته باشد که امکان وجود نوعی بیماری یا هر مسئله دیگری را در وجود وی نمایان می کند اما چنان چه در ازای دریافت پول به این عمل و واگذار کردن بدنش به دیگری روی آورد، نوعی از مسئله حاد اجتماعی بروز خواهد کرد. در معرض دید قرار گرفتن انواع روابط جنسی و نمایش اعضای گوناگون بدن افراد با ظرایف تصویری در فضای رسانه ای هم می تواند باعث تحریک جنسی افراد شده و به شیوع این آسیب اجتماعی یعنی روابط جنسی نامتعارف ختم گردد. ضمن این که باید به واکاوی امر مدیریت بدن و خودنمایی های افراد که از طریق اندام خود به آن نائل می آیند نیز توجه داشت. به این معنا که امروزه هویت یابی بر اساس مسائل سطحی تری مبنا پیدا کرده و افراد با لباس های عجیب و پرورش اندام خود و نیز نمایش دادن آن در شبکه های اجتماعی گوناگون، بر ظاهرشان تاکید دارند و از باطن خود دور شده اند. در دسترس بودن امکانات فرهنگی و در اولویت قرار دادن الگوهای رفتاری مناسب در کنار تدوین برنامه های مفرح اوقات فراغت جوانان، از مهم ترین راهکارهای مقابله با تن فروشی و رشد این مقوله می باشد.

+ نوشته شده توسط علی نوری در جمعه ۱۳۹۸/۰۹/۲۲ و ساعت 19:23 |
تحلیل جامعه شناختی فیلم پیش از خودکشی دو نوجوان دختر اصفهانی...
ما را در سایت تحلیل جامعه شناختی فیلم پیش از خودکشی دو نوجوان دختر اصفهانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : sociologyalinouri بازدید : 130 تاريخ : چهارشنبه 11 فروردين 1400 ساعت: 16:16